De sockeye zalm is de anadrome vorm van de rode zalm. Het is een soort die vanuit zee de rivieren optrekt om te paaien en daarmee unieke paaigebieden in de benedenloop of bovenloop van de rivier kiest. U kunt als tussenhandelaar de zalm kopen, waarmee we zorgen voor een combinatie van goede kwaliteit voor een scherpe prijs.

De sockeye zalm staat bekend om z’n bloedrode kleur, z’n vette karakter en uitgesproken smaak. Daardoor is dit type zalm een geliefde keuze bij liefhebbers van de vissoort, die kan worden gerookt, gekookt, gezouten en zelfs ingeblikt. Wij zorgen er met de sockeye zalm die u kunt kopen voor dat u een mooi product koopt, beschikbaar voor een scherpe prijs.

Tip: we zijn bij Het Urker Zalmhuys gespecialiseerd in verschillende soorten verse zalm, waaronder sockeye zalm. Daarnaast zijn we u graag van dienst met gekweekte Noorse zalm, Schotse zalm en onze biologische zalm.

Anadrome zalm

De sockeye zalm die u kunt kopen is een anadrome vissoort. De zalm is daarin niet de enige, er bestaan ook andere soorten die vanuit zee de rivieren optrekken. Zonder barrière kan de vis landinwaarts zwemmen, waarmee het een unieke vaardigheid heeft die veel andere soorten niet beheersen. De paaigebieden liggen stroomopwaarts, zodat de jonge vissen vervolgens stroomafwaarts kunnen gaan om de zee weer te bereiken.

Met name de Atlantische steur staat bekend als een andere anadrome vissoort, net als de sockeye zalm. De vis heeft een vettig karakter en een zeer fijne smaak, waarmee het sinds de start in 2002 een gewilde keuze is bij ons in het brede assortiment verse zalm.

Tip: de sockeye zalm is de tegenhanger van de Kokanee zalm, waarmee we de zoetwatervorm aanduiden. De sockeye komt voor langs heel het noorden van de Grote Oceaan, vanaf Japan tot aan de Klamath Rivier in Californië.

Sockeye zalm kopen

Wilt u sockeye zalm kopen of daar meer over weten van onze ervaren specialisten? We vertellen u daar graag meer over en kunnen u de prijzen schetsen om de zalm te kopen. Uiteraard kunnen we de zalm net als de andere vissoorten fileren op basis van trim A, B, C, D of E en kunnen we die desgewenst portitioneren tot een zalmmoot. Op die manier zorgen we voor de bewerking die u wenst, altijd op basis van een scherpe prijs en in de volumes die u zoekt.

Sockeye zalm kopen of specifiek op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op, we horen bij Het Urker Zalmhuys graag van u.